Swiss GmbH Switzerland

 

Immuno FD 500mg

BESPLATNI SAVJETI dr. HEDER Tel: +41.22.5481191

Eurovita kapsule
Eurovita logo

 

 

Upute

 

Besplatni savjeti: dr HEDER

email: info@eurovita.ch

 

Za više informacija ili savjet nazovite dr. HEDER:

Hrvatska: 016187113, Switzerland: 0225481191

e-mail: info@eurovita.ch

  KARCINOM, RAK, TUMOR

Besplatni savjeti: dr HEDER Tel: +41.22.5481191

 

Immuno FD 500mg

Novi način pomoći oboljelima od KARCINOMA iz

JAPANSKIH MEDICINSKIH GLJIVA

Koristi se u više od 1000 bolnica u svijetu kao podrška i pomoć u liječenju raka

Preporučuje se za imunoterapiju pacijenata oboljelih od zloćudnih bolesti

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dobitnik nagrade za najbolji novi proizvod na američkom tržištu !

AHCC® Wins Nutracon Award for Best New Product

Japanese Medicinal Mushroom Extract Recipient of NutrAward

Ovu nagradu dodjeljuje američki NutrAward za najbolji novi prirodni proizvod

na tržištu sa provedenim znanstvenim istraživanjima

i dokazanom kliničkom učinkovitošću

 

 

VIŠE OD 1000 KLINIKA U SVIJETU KORISTI

Immuno FD ZA IMMUNOTERAPIJU RAKA

 

Imunoterapija raka je najnovija grana moderne onkologije koja koristi vlastiti imunološki sustav pacijenta u borbi protiv raka. ImmunoAHCC ne djeluje izravno na sam rak, već tako snažno jača funkciju imunološkog sustava kako bi on izvršio svoju najvažniju ulogu UNIŠTIO STANICE RAKA. Zbog toga je učinkovit kod svih vrsta zloćudnih tumora.

 

 

Immuno FD

POVEĆAVA KORISNOST KEMOTERAPIJE I ZRAČENJA

ISTOVREMENO DOVODI DO SMANJENJA INTENZITETA

NUSPOJAVA KEMOTERAPIJE I ZRAČENJA

 

Smanjuje kronični umor, malaksalost i iscrpljenost, smanjuje gubitak kose, poboljšava apetit vraća energiju, poboljšava san i raspoloženje, izaziva manje mučnine, povraćanje i proljeve smanjuje oštećenje jetre i pomaže u održavanju normalnih nivoa jetrenih enzima za vrijeme kemoterapije, kao jak antioksidant smanjuje i oštećenja zdravog tkiva uzrokovanog zračenjem smanjuje toksičnost kemoterapije na koštanu srž, pa time i pad vrijednosti leukocita, trombocita i eritrocita za vrijeme kemoterapije, povećava učinkovitost kemoterapije.

 

 

REZULTATI KORIŠTENJA ImmunoAHCC-a

 

Od usporavanja ili zaustavljanja rasta tumora do stvarnog smanjenja tumorske mase, zaustavljanja širenja metastaza, povećanog vremena preživljavanja, produženja perioda remisije bolesti do poboljšanja kvalitete života i boljeg općeg zdravstvenog stanja oboljelih od zloćudne bolest.

 

Članak prenesen:

http://www.cancer.org

http://immuno-research.com/eahcc.htm

http://www.ahccpublishedresearch.com/default.htm

http://ahccresearch.com/published-studies.php

http://www.ahccresearch.com/published-studies.php

http://www.ahccresearch.com/published-books.html

http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/medicine/laureates/2011/press.html

http://www.novilist.hr/Sci-Tech/Znanost/Umro-Ralph-Steinman-ovogodisnji-dobitnik-Nobelove-nagrade-za-medicinu

 

ImmunoAHCC

 

ImmunoAHCC ima najveću primjenu u kombinaciji sa kemoterapijom. Smanjuje nuspojave izazvane kemoterapijom, povećava time njenu učinkovitost i poboljšava prognoze pacijenata oboljelih od zloćudnih bolesti.

ImmunoAHCC snažno aktivira imunološki sustav koji tako osnažen bolje izvršava ono što mu je i zadaća uništavanje tumorskih stanica.

To objašnjava zašto je ImmunoAHCC učinkovit kod svih vrsta raka.

 

Rezultati učinka ImmunoAHCC-a rangiraju od stvarne redukcije tumorske mase, zaustavljanja tumorskog rasta do usporavanja procesa proliferacije, zaustavljanja širenja metastaza, povećanog vremena preživljavanja i povećanog vremena remisije bolesti uz povećanu kvalitetu života.

Najvažniji, pogotovo u prvim fazama liječenja raka, je utjecaj ImmunoAHCC-a na smanjenje nuspojava kemoterapije.

 

- IMMUNOAHCC je efikasan kod svih vrsta zloćudnih bolesti

- IMMUNOAHCC smanjuje, ublažava ili eliminira popratne učinke kemoterapije

- IMMUNOAHCC može smanjiti veličinu tumora, zaustaviti ili usporiti rast tumora

- IMMUNOAHCC može zaustaviti širenje metastaza i povratak zloćudne bolesti

- IMMUNOAHCC povećava periode remisije bolesti i vrijeme preživljavanja pacijenata

- IMMUNOAHCC poboljšava pacijentovo opće stanje

- IMMUNOAHCC nema zabilježenih nuspojava, kontraindikacija niti interakcija sa drugim lijekovima

 

ImmunoAHCC je najjači poznati prirodni pojačivač imunološkog sustava dobiven iz japanskih medicinskih gljiva sa medicinskom primjenom kod osoba oboljelih od zloćudnih bolesti.

Koristi se u više od 1000 bolnica u svijetu kao podrška i pomoć u liječenju raka. ImmunoAHCC je danas u svijetu najkorišteniji preparat u imunoterapiji raka koji:

 

- Značajno povećava aktivnost NK (Natural Killer) stanica ili stanica ubojica koje su prve u liniji obrane od tumorskog tkiva

- Značajno povećava broj T stanica

- Aktivira stanice uključene u prismotru: LAK stanice, makrofage, NK stanice

- Povećava proizvodnju citokina: TNF-a (faktora nekroze tumora), gama interferona, interleukina IL-2 i IL-12

- Sprječava djelovanje imunosupresivnih citokina poput TGF-_ (faktora rasta _)

- Poboljšava Th1/Th2 ravnotežu u korist Th/1 stanične imunosti

- Smanjuje oštećenje koštane srži (mijelosupresiju) uzrokovanu kemoterapijom

 

Rezultati učinka ImmunoAHCC-a rangiraju od stvarne redukcije tumorske mase, zaustavljanja tumorskog rasta do usporavanja procesa proliferacije, zaustavljanja širenja metastaza, povećanog vremena preživljavanja i povećanog vremena remisije bolesti uz povećanu kvalitetu života.

Najvažniji, pogotovo u prvim fazama liječenja raka, je utjecaj ImmunoAHCC-a na smanjenje nuspojava kemoterapije.

 

 

IMMUNOAHCC

JE PRAVO RJEŠENJE KOJE KEMOTERAPIJU ČINI PODNOŠLJIVIJOM, UČINKOVITIJOM

I MANJE ŠTETNOM ZA PACIJENTE OBOLJELE OD ZLOĆUDNE BOLESTI

 

ImmunoAHCC svodi nuspojave kemoterapije na minimum. Smanjene su mučnine, povraćanje, proljevi, umor i iscrpljenost, dolazi do povratka apetita i vraćanja izgubljene tjelesne težine. ImmunoAHCC ublažava oštećenje koštane srži uzrokovano kemoterapijom. To je od izuzetne važnosti kod liječenja jer se kemoterapija podnese sa što manje nuspojava i provede se od početka do kraja kako je i planirano, bez prekida, odgađanja ili potpunog ukinuća kemoterapije. Antitumorski lijekovi koji se danas najčešće koriste toksični su za stanice raka ali i za normalne stanice. Farmakološki i medicinski istraživači su svjesni toga te mnogi rade na razvoju antitumorskih lijekova bez nuspojava. Ova stanična toksičnost (citotoksičnost), djeluje posebno na stanice koje se brzo dijele. Lijekovi imaju snažan učinak na stanice raka koje rastu ubrzanim dijeljenjem. Međutim, mnoge stanice u našem tijelu, uključujući i one koje nisu stanice raka, su u procesu dijeljenja. Nove stanice zamjenjuju stare stanice i tako naše tijelo živi. Stanice korijena dlake, stanice probavnog sustava i stanice krvi su stanice koje se dijele i mijenjaju iznimno brzo te su posebno osjetljive na antitumorske lijekove. Gubitak kose je više psihološki problem, ali nije zanemariv, dok su probavni sustav i krv važni za održavanje osnovnih životnih potreba. Stoga se, za zdravlje važne stanice, uništavaju kemoterapijom. Nuspojave kemoterapije uključuju gubitak kose, poremećaj rada probavnog sustava, gubitak apetita i težine, povraćanje, proljeve, mučninu, umor, iscrpljenost, smanjeno funkcioniranje organizma i imunološkog sustava zbog oštećenog stvaranja krvnih stanica u koštanoj srži. Oštećenje funkcije koštane srži ili mijelosupresija opasna je nuspojava, jer ako pacijenti oboljeli od raka imaju malo crvenih krvnih stanica, postaju anemični i iscrpljeni što rezultirala slabošću njihovog općeg stanja. Smanjen broj trombocita ili krvnih pločica izaziva probleme u zgrušavanju krvi. Ako je broj bijelih krvnih stanica nizak, imunološki sustav je oslabljen i pacijenti su osjetljivi na potencijalno opasne infekcije. ImmunoAHCC stimulira proizvodnju matičnih stanica koštane srži i time ubrzanu produkciju leukocita, eritrocita i trombocita što je od velike važnosti tijekom kemoterapije.

 

Vise od 1000 bolnica i medicinskih klinika širom svijeta koriste IMMUNOAHCC pri tretmanu pacijenata oboljelih od raka. U Japanu postoje dostupni mnogi proizvodi, no samo IMMUNOAHCC je priznat od strane Japanskog medicinskog društva kao učinkovit proizvod u terapiji pacijenata oboljelih od karcinoma.

 

IMUNOTERAPIJA

 

Imunoterapija koristi imunološki sustav u borbi protiv raka. Jačanjem pacijentovog imunološkog sustava čini druge oblike terapije manje toksičnim, te sa zato najčešće koristi uz ili nakon drugih vrsta terapije kako bi pojačala efekte tih terapija.

 

Članak prenesen: American Cancer Society: Immunotherapy, www.cancer.org

 

 

NOBELOVA NAGRADA ZA MEDICINU 2011g.

 

Ovogodišnji dobitnik Nobelove nagrade za medicinu, dr. Ralph Steinman, bolovao je od raka gušterače, za kojega se vrijeme preživljavanja procjenjuje na 6 mjeseci do godinu dana, a preživio je čak četiri godine koristeći u liječenju imunoterapiju temeljenu na vlastitom istraživanju.

 

Članak prenesen:

http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/medicine/laureates/2011/press.html

http://www.novilist.hr/Sci-Tech/Znanost/Umro-Ralph-Steinman-ovogodisnji-dobitnik-Nobelove-nagrade-za-medicinu

 

Imunoterapija je vrsta liječenja koja koristi imunološki sustav u borbi protiv raka. Dva su glavna načina kojima se to postiže: jačanje pacijentovog vlastitog imunološkog sustava ili davanjem laboratorijski dobivenih dijelova normalnog imunološkog sustava. Mnogi budući napreci u borbi protiv raka će doći iz ove oblasti (potvrda tome je i nobelova nagrada dodjeljena za medicinu 2011g). Imunoterapija je oblik biološke terapije ili bioterapija. Imunoterapija se može koristiti samostalno u liječenju raka, ali se najčešće koristi uz ili nakon drugih vrsta terapija kako bi pojačala efekte tih terapija. Glavna uloga imunoterapije i ImmunoAHCC-a u ovom trenutku je da učini boljim druge oblike liječenja raka ili da omogući pacijentima s rakom opcije liječenja koje će biti manje toksične od uobičajenih. No, neki znanstvenici su napravili značajan napredak u tom području. Imunološki sustav je obrambena snaga organizma.

Imunološki sustav reagira na antigene visoko koordiniranim procesom koristeći mnogo tipova stanica. Većina stanica imunološkog sustava su limfociti, vrsta bijelih krvnih stanica:

B limfociti (B stanice); T limfociti ( T stanice): ubilačke T stanice, pomagačke T stanice, regulatorne ili supresorske T stanice; NK (Natural killer) stanice ili stanice prirodne ubojice i antigen-prezentirajuće stanice: monociti i makrofagi te dendritičke stanice.

Imunoterapija koristi imunološki sustav u borbi protiv raka. Jačanjem pacijentovog imunološkog sustava čini druge oblike terapije manje toksičnim, te sa zato najčešće koristi uz ili nakon drugih vrsta terapije kako bi pojačala efekte tih terapija.

 

American Cancer Society: Immunotherapy, www.cancer.org

 

 

ImmunoAHCC

 

ImmunoAHCC ima najveću primjenu u kombinaciji sa kemoterapijom.

Smanjuje nuspojave izazvane kemoterapijom, povećava time njenu učinkovitost i poboljšava prognoze pacijenata oboljelih od zloćudnih bolesti.

 

ImmunoAHCC snažno aktivira imunološki sustav koji tako osnažen bolje izvršava ono što mu je i zadaća uništavanje tumorskih stanica.

To objašnjava zašto je ImmunoAHCC učinkovit kod svih vrsta raka.

 

• IMMUNOAHCC je efikasan kod svih vrsta zloćudnih bolesti

• IMMUNOAHCC smanjuje,ublažava ili eliminira  popratne učinke kemoterapije

• IMMUNOAHCC može  smanjiti veličinu tumora, zaustaviti ili usporiti rast tumora

• IMMUNOAHCC može zaustaviti  širenje metastaza  i povratak zloćudne  bolesti

• IMMUNOAHCC može povećati  periode remisije bolesti i vrijeme  preživljavanja pacijenata

• IMMUNOAHCC poboljšava pacijentovo opće stanje

IMMUNOAHCC nema zabilježenih nuspojava, kontraindikacija niti interakcija sa drugim lijekovima

 

ImmunoAHCC  je najjači  poznati prirodni pojačivač imunološkog sustava dobiven iz japanskih medicinskih gljiva sa medicinskom primjenom kod osoba oboljelih od zloćudnih bolesti. Koristi se u više od 1000 bolnica u svijetu kao podrška i pomoć u liječenju raka. ImmunoAHCC je danas u svijetu  najkorišteniji  preparat u  imunoterapiji raka. Imunoterapija je vrsta liječenja koja koristi imunološki sustav u borbi protiv raka.

U prilog ovakvoj vrsti pomoći u liječenju raka ide i činjenica da je ove godine Nobelova nagrada za medicinu dodijeljena trojici znanstvenika koji se bave imunoterapijom: Bruce Beutleru i Jules Hoffmannu "za otkrića koja se tiču aktivacije urođenog imuniteta" i druga polovina Ralph Steinmanu "za otkriće dendritičkih stanica  i njihove uloge u stečenom imunitetu". Bolovao je od raka gušterače, za kojega se vrijeme  preživljavanja procjenjuje na 6 mjeseci do godinu dana , a preživio je čak četiri godine koristeći u liječenju imunoterapiju  temeljenu na  vlastitom  istraživanju.

(http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/medicine/laureates/2011/press.html).

 

ImmunoAHCC  je dobitnik  nagrade za najbolji novi prirodni proizvod na američkom tržištu. Ovu nagradu dodjeljuje američki NutrAward  za najbolji novi prirodni proizvod na tržištu sa provedenim znanstvenim istraživanjima i dokazanom kliničkom  učinkovitošću.

http://www.nutraconference.com/nutracon11/public/Content.aspx?ID=1015094

 

 

KLINIČKA UČINKOVITOST

 

IMMUNOAHCC se obično koristi kao pomoćno sredstvo u terapiji  pacijenata s karcinomom, a posebno je učinkovit u kombinaciji s kemoterapeuticima, kada djeluje i kao preventivno sredstvo za smanjenje nuspojava kemoterapije.

IMMUNOAHCC je efikasan u očuvanju i povratku dobrih parametara  QOL-a (kvaliteta života-quality of life)  kao što su poboljšan apetit, bolji san, izostanak umora i iscrpljenosti, mučnine i povraćanja. Odgađa postupno opadanje fiziološkog stanja kod pacijenata s karcinomom u terminalnoj fazi bolesti.

 

Resources:

 

Abstracts of the 5th Meeting of the AHCC Research Association, Amino Up Chemical Co.,  Dramatic Healer of Cancer and Adult Disease, AHCC, K. Asaoka, Yuraku Publishers, Tokyo, 1998

I Took AHCC for My Cancer, Dr. H. Kita (ed.), Motamoru Publishers, Tokyo, 1998

The Cancer Cells Have Been Eliminated - the front line of immunity treatment, Dr. A. Yagita, Publishing Co., Tokyo, 1997

 

http://www.cancer.org

http://immuno-research.com/eahcc.htm

http://www.ahccpublishedresearch.com/default.htm

http://ahccresearch.com/published-studies.php

http://www.ahccresearch.com/published-studies.php

http://www.ahccresearch.com/published-books.html

http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/medicine/laureates/2011/press.html

http://www.novilist.hr/Sci-Tech/Znanost/Umro-Ralph-Steinman-ovogodisnji-dobitnik-Nobelove-nagrade-za-medicinu

 

IMMUNOAHCC se pokazao  posebno učinkovitim kao pomoć pri liječenju karcinoma  jetre, pluća, želuca, debelog crijeva, grudi, štitnjače, ovarija, testisa, jezika, bubrega.... Rezultati  rangiraju od  stvarnog smanjenja mase tumora, zaustavljanja tumorskog rasta, zaustavljanja širenja tumora kroz tijelo (metastaza), povećanog vremena preživljavanja i, što je vrlo značajno, dolazi do poboljšanja kvalitete života za vrijeme bolesti i liječenja.

 

 

Sažetak efikasnosti IMMUNOAHCC na obrambeni sustav

 

• Snažno povećava broj T stanica

• Snažno povećava aktivnost NK (natural killer) stanica

• Aktivira imune stanice  uključene u “prismotru”: NK stanice, LAK stanice i makrofage

• Povećava proizvodnju citokina: TNF-a, gama interferona IL-2 i IL-12

• Inhibira imunosupresivne  citokine kao TGF-β

• Poboljšava Th1/Th2 ravnotežu

• Poboljšava funkcije citotoksičnih bijelih krvnih stanica

• Izravno napada zloćudne karcinomske  stanice te poboljšava antigen koji stimulira proizvodnju antitijela od strane B-limfocita

 

 

Sažetak efikasnosti IMMUNOAHCC-a u tretmanu karcinoma

 

• IMMUNOAHCC je efikasan kod oboljelih od zloćudnih bolesti

• IMMUNOAHCC može  reducirati  veličinu tumora često ga potpuno smanjujući

• IMMUNOAHCC može zaustaviti  širenje metastaza  i povratak zloćudne bolesti

• IMMUNOAHCC može povećati  periode preživljavanja pacijenata

• IMMUNOAHCC poboljšava stanja pacijentova zdravlja

• IMMUNOAHCC nema zabilježenih nuspojava, kontraindikacija niti interakcija sa drugim lijekovima

• IMMUNOAHCC smanjuje,ublažava ili eliminira  popratne učinke kemoterapije

• IMMUNOAHCC obnavlja aktivnosti NK stanica suprimiranu kemoterapijom

• IMMUNOAHCC u kombinaciji s kemoterapijom reducira primarni tumor IMMUNOAHCC se pokazao osobito efikasan kao pomoć u tretmanu karcinoma jetre, pluća, želuca, debelog crijeva, dojke, jednjaka, štitne žlijezde, jajnika, testisa, jezika, bubrega, prostate i gušterače.

 

 

Tko bi trebao koristiti IMMUNOAHCC ?

 

Ljudi koji boluju od karcinoma te od drugih bolesti koje predstavljaju visoki rizik za oboljevanje od karcinoma(, hepatitis, AIDS-a, infekcija HPV om)

Ljudi  koje rad izlaže toksičnim kemikalijama ili ljudi koji se izlažu rizicima životnog stila: duhanu,  alkoholu,  rizičnom seksualnom ponašanju koji mogu dovesti do pojave raka.

Ljudi na kemoterapiji jer  IMMUNOAHCC jača imunitet pri kemoterapiji karcinoma i eliminira nus pojave  kemoterapije.

Žene s cervikalnom displazijom dijagnosticiranom PAPA testom i  muškarci s povišenim vrijednostima  PSA testa koji ukazuje na   moguće probleme s prostatom.

 

 

Pojačana funkcija NK stanica i antikancerogeni učinak zaštićenog ekstrakta

japanske medicinskih gljive, spoj aktivne heksoze

 

Autor: Fred Pescatore, MD, MPH

 

Kada se radi o prevenciji i liječenju raka, najvažniji faktor je prva linija obrane samog organizma. Vrsta bijelih krvnih stanica, zvanih NK stanice ili stanice prirodne ubojice, imaju ključnu ulogu u rastu i širenju karcinoma. Otkrivene 1980-ih godina, NK stanice su prihvaćene kao prva linija obrane protiv raka, virusa i drugih štetnih utjecaja. Kod zdravih pojedinaca, NK stanice rutinski uništavaju stanice raka dok je tumor još mikroskopski malen i nedetektabilan.

Mjerenje funkcije NK stanica smatra se primarnim pokazateljem kliničke prognoze. Istraživanja pokazuju da je funkcija NK stanica obično niska kod osoba sa pozitivnom obiteljskom anamnezom raka, smanjuje se s dobi, što je  u skladu sa porastom raka u starijoj dobi, a suprimirana je i prilikom onkoloških kirurških zahvata, zračenja i kemoterapije, što objašnjava agresivnije širenje metastaza kod navedenih tretmana.

Stimulacija funkcije NK stanica i potpora prve linije obrane imunološkog sustava  postala je smjernica prevencije i terapije raka od koje se najviše očekuje.

Od 1986, objavljeno je 29 znanstvenih studija koje pokazuju da upotreba zaštićenog prirodnog spoja nazvanog IMMUNOAHCC, pojačava ubilačku funkciju NK stanica više stotina puta.

Proizveden je  iz hibrida japanskih medicinskih gljiva korištenih  u tradicionalnoj  japanskoj medicini.

Rezultati dobiveni u više istraživanja na ljudima navode korisne učinke IMMUNOAHCC-a pri tretmanu oboljelih od raka. To su znatno poboljšanje funkcije makrofaga, druge vrste citotoksičnih bijelih krvnih stanica, koje čiste otpadne produkte oštećenja stanica , izravno napadaju stanice koje uzrokuju bolest, te prikazuju antigen koji stimulira proizvodnju antitijela od strane B-limfocita.

IMMUNOAHCC također pojačava lučenje specifičnih citokina, kemijskih glasnika imunološkog sustava, koji uključuju:

• Interferon, koji izravno inhibira replikaciju virusa i  parazita te pojačava aktivnost NK stanica.

• Faktor nekroze tumora (TNF), grupu bjelančevina koja pomaže pri uništenju stanica raka potičući apoptozu (programirano uništenje stanice).

• Interleukine IL-2 i IL-12, koji suprimiraju lučenje faktora rasta tumora (TGF), stimuliraju NK aktivnost i ubrzavaju diferencijaciju i proliferaciju

 T-stanica.

 

Na primjer, postoje mnoge studije i iz rezultata dobivanih u tim studijama dolazi se do zaključaka o djelovanju navedenih proizvoda kod ljudi.

Zbog toga, jedna od najvažnijih karakteristika IMMUNOAHCC-a  je intenzitet i opseg istraživanja koja pokazuju njegove korisne učinke. Ti su rezultati potvrđeni  mnogobrojnim preispitivanjima prije objave u strogo profesionalnim medicinskim časopisima visoke reputacije , uključuju  stotine humanih pacijenata od kojih su svi uzimali preparat oralnim putem, kao i velik broj grupa istraživača koji su  neovisno jedan od drugog  procijenili   rezultate ostalih istraživača. To daje liječnicima i pacijentima pouzdan i siguran profil mehanizma djelovanja navedenog dodatka prehrani, njegovog djelokruga učinkovitosti i profila neškodljivosti.

Postoje mnoge studije koje pokazuju učinke proizvoda IMMUNOAHCC-a, ali najimpresivnije su one najnovije o pacijentima sa karcinomom, prikazane na XXXIII kongreu Evropskog društva za kirurška istraživanja. Studija je dosljedno pratila 151 pacijenta nakon “kurativne” kirurške intervencije primarnog karcinoma od veljače do rujna 1999.

Grupa se sastojala od 70 pacijenata koji su dobivali 3 grama IMMUNOAHCC-a  dnevno; dok je kontrolna skupina bila samo kirurški tretirana. Cilj studije bio je ispitati kako IMMUNOAHCC utječe na općenito preživljenje pacijenata s rekurirajućim karcinomom.

 

Rezultati su bili izvanredni:

• U skupini koja je dobivala IMMUNOAHCC kod  49% pacijenata došlo je do ponovnog nastupa bolesti, dok je do istoga došlo kod  67% pacijenata u kontrolnoj grupi.

• Prosječno vrijeme preživljavanja bilo je 23 mjeseca dulje kod pacijenata koji su uzimali IMMUNOAHCC u usporedbi sa onima koji nisu.

• Konačni rezultat preživljavanja bio je poboljšan u skupini koja je uzimala IMMUNOAHCC. Na kraju studije, 79%  pacijenata iz te skupine bilo je živo, dok ih je u kontrolnoj skupini preživjelo samo 51%.

• U skupini koja je uzimala IMMUNOAHCC nije bilo prijavljenih napoželjnih učinaka.

 

 

Kako djeluje IMMUNOAHCC

 

IMMUNOAHCC ne djeluje izravno na sam tumor, već pojačava imunološki sustav, kako bi on mogao učiniti ono što mu je zadaća – uništiti tumorske stanice! To objašnjava zašto je spoj učinkovit  kod svih vrsta karcinoma. Studija objavljena u Internacionalnom imunološkom časopisu pokazala je korisnost učinka IMMUNOAHCC-a. Ostali važni podaci iz te studije uključuju razinu aktivnosti NK stanica. U devet od jedanaest pacijenata došlo je do dramatičnog porasta aktivnosti NK stanica, kao i stanica B i T.

Drugim riječima, redukcija tumorskih markera u pacijenata korelirala je s porastom snage imunološkog sustava , potvrđujući tvrdnju da jak imunološki sustav može pobijediti rak. Vrijedno je ponoviti da niti kod jednog od pacijenata koji su učestvovali u ispitivanju u kome je bio korišten IMMUNOAHCC u terapijskoj  dozi, nisu opaženi znakovi toksičnosti.

Ne zaboravimo da postoje mnogi kemijski spojevi koji mogu smanjiti masu tumora, ali uz koju cijenu? Odnos rizika i učinka u terapiji karcinoma je vrlo izražen i pronalazak netoksičnih spojeva poput IMMUNOAHCC-a koji gotovo i ne nose rizik uz mogućnost visokog stupnja korisnosti jest dugo očekivani rezultat istraživanja na polju terapije raka.

Mnogi pacijenti oboljeli od raka koriste prirodnu terapiju kako bi nadopunili konvencionalnu antikancerogenu terapiju. Studija objavljena u uglednom časopisu Anti-Cancer Drugs  od izuzetne je važnosti i pokazala je  da IMMUNOAHCC djeluje u kombinaciji sa širokom paletom oralnih kemoterapeutika, te da  IMMUNOAHCC pojačava korisnost kemoterapije, dok istovremeno dovodi do smanjenja broja nuspojava. Pokazala je također da je IMMUNOAHCC u kombinaciji s UFT (oralni oblik 5-FU, 5- fluorouracil):

• Vratio kemoterapijom inhibiranu aktivnost NK stanica na početnu razinu.  (Kemoterapija je inhibirala oko 75% aktivnosti NK stanica kada je uzimana sama).

• Smanjio primarni tumor

• Inhibirao širenje metastaza u druge dijelove tijela do 30%

• Povisio aktivnost makrofaga za 96%

Anti-Cancer Drugs studija dovela je do zaključka: ”Pri zajedničkoj primjeni, kombinacija spoja aktivne heksoze s kemoterapijom dovela je do dobrog terapeutskog efekta, ne samo na rast samog tumora već i na redukciju metastaza, što su efekti posredovani imunitetom domaćina do čijeg je oporavka doveo spoj aktivirane heksoze.”

Japanci su tradicionalno koristili prirodne spojeve gljiva za potporu imunološkom sustavu. Članak objavljen u Bio Industry, Volume 10, objašnjava kako je dobiven IMMUNOAHCC. Zaštićeni hibrid je kultiviran u laboratorijskim uvjetima u tekućem mediju, a ne na tlu niti mediju od drveta što je prirodno stanište takvih gljiva. Materijal je sakupljen i enzimatski obrađen procesom fermentacije kako bi razlomio velike polisaharide (koji se normalno nalaze u gljivama koje se koriste u medicini) veličine 100,000 daltona u manje dijelove, jače bioaktivnosti. Tehničkim riječnikom rečeno, aktivna komponenta je oligosharid  molekularne mase od 5, 000 daltona – reativno mala molekula, jednostavne apsorpcije u crijevu, alfa 1,4 glucan strukture.

 

Također je dokazana  i sigurnost novog spoja, kako samostalno, tako i u kombinaciji s drugim terapeuticima. Zapravo, IMMUNOAHCC se korisito u više od 1000 bolnica po čitavom svijetu, u tretmanu pacijenata oboljelih od raka. Postoji IMMUNOAHCC istraživačko društvo koje se svake godine sastaje  u Japanu. Ova skupina bilježi detalje iz povijesti bolesti stotina pacijenata i svake godine ispituje i objavljuje manje studije. Čak i nakon višegodišnje uporabe, nisu zabilježeni slučajevi toksičnosti, nuspojave niti neželjeni učinci. Nadalje, učinak IMMUNOAHCC se ne smanjuje s produženom uporabom. Pacijenti su praćeni do 8 godina i nakon prestanka uzimanja, nije dolazilo do disfunkcije imunološkog sustava radi iscrpljenja ili hiperstimulacije.

Preporučena upotreba:

Doziranje korišteno u prethodno spomenutim kliničkim studijama, kao i u ranijim istraživanjima, dijeli se u dvije kategorije: prva je preventivna a druga je terapeutska.

1. Pri prevenciji, uzeti jednu kapsulu ujutro a drugu uvečer.

 Ta doza će pridonijeti jačanju razine aktivnosti  NK stanica i pripomoći izgradnju imunološkog sustava  za očuvanje vašeg zdravlja. Postoji više studija koje pokazuju da se kod pacijenata koji uzimaju IMMUNOAHCC rjeđe pojavljuje rak.

2. Za terapiju se uzima 3 grama dnevno (dvije kapsule  ujutro, dvije na  podne i dvije navečer), tijekom tri mjeseca, a nakon toga jedan gram dnevno (jedna kapsula ujutro i jedna navečer).

Uzimanje povišene doze tijekom prva tri mjeseca, učinit će aktivnost NK stanica jačom ili će brže dosegnuti maksimum. Za održanje te pojačane aktivnosti dovoljna je količina od jednog grama na dan ili dvije kapsule.

 

 

IMUNOMODULACIJSKI I ANTIKANCEROGENI UČINCI SPOJA

AKTIVNE HEMICELULOZE (IMMUNOAHCC)

 

GHONEUM M., 1* WIMBLEY.M., 2 SALEM F., 3 MCKLAIN A., 1 ATTALLAH N., 2 GILL G.1

 

1. Otorinolaringologija

2. Kirurgija

3. Patologija, Drew University of Medicine and Science, Los Angeles, CA 90059,USA

 

*Adresa za dopisivanje: Drew University of Medicine and Science, Department of Otolaryngology, 1621 East 120th Street, Los Angeles, CA 90059 USA.

Summary: Učinci terapije spojem aktivne celuloze (IMMUNOAHCC) ispitivani su na uzorku od 11 pacijenata. IMMUNOAHCC je  ekstrakt gljive basidiomycota koji potječe od hibrida gljiva. Značajna aktikancerogena aktivnost IMMUNOAHCC promatrana je pri uznapredovalom karcinomu kod pacijenata koji su dobivali 3g IMMUNOAHCC-a  dnevno. Postotak pacijenata sa potpunom remisijom bio je slijedeći: (I) karcinom prostate, 213 (66%). PSA <0.2; (II) karcinom jajnika, 213 (66%). CA 125 < 35; (III)multipli mijelom, _(50%) BJP <5; (IV) karcinom dojke, u 1/3 slučajeva došlo je do kompletne remisije i u 2 slučaja do parcijalne. Proučavana su dva načina na koji IMMUNOAHCC ispoljava svoje učinke. Prvi je pomoću imunomodulacije NK stanicama. Pacijenti su pokazali nisku osnovnu aktivnost NK stanica (18.8 %), koja se znatno povisila nakon dvotjednog uzimanja IMMUNOAHCC-a  (2.5 puta), nakon čega je i ostala na povišenoj razini. Drugi je bila njegova izravna antikancerogena osobina. Studije in vitro pokazale su da IMMUNOAHCC posjeduje supresivna svojstva na rast tumorstkih stanica. IMMUNOAHCC (1mg/ml) kultiviran sa K562 i Raji tumorskim stanicama prouzročio je 21% odnosno 43% supresivni efekt na rast tumorskih stanica. Zaključak je da je visokostimulativni učinak IMMUNOAHCC-a kao i odsustvo primjetljivih nuspojava čine IMMUNOAHCC odličnom terapijom u terapiji raka.

 

Uvod

 

Teorija imunološkog nadzora pretpostavlja da imunološki sistem može prepoznati i uništiti spontani porast malignih tumorskih stanica. Tumor se može razviti kada transformirane stanice izbjegnu imuološkim obrambenim mehanizmima domaćina. Povećanje incidencije spontanih tumora kod imunospurimiranih pojedinaca, kao i onih sa urođenom ili stečenom imunodeficijencijom, pokazuje da imunološki sistem može pružiti  osnovni mehanizam obrane domaćina od raka i infekcija. Ideja o imunološkom nadzoru dobila je novi interes otkrićem NK stanica (1-4). Stimulacija imunološkog sustava radi suzbijanja tumora pokušana je u  više navrata. Razvijeno je nekoliko modifikatora biološkog odgovora (BRMs), kao npr.: Poly 1:C, PCG, Corynebacterium parvum, interferon i  interleukin-2 (IL-2). Usprkos tome, klinička upotreba BRMs je ograničena zbog njihovih brojnih popratnih efekata. Na primjer, tretman s IL-2 može prouzrokovati zatajenje bubrega, povećanje propusnosti kapilara, povraćanje, mučninu i mnoge druge popratne pojave te uz to ima i visoku cijenu koja može dosegnuti i do 100 000$ za jednokratnu terapiju kod hospitaliziranih pacijenata. Autori su stoga zainteresirani za ispitivanje novih modulatora biološkog odgovora, koji pojačavaju aktivnost NK stanica bez uzrokovanja nuspojava. Zanimljivo je primijetiti da IMMUNOAHCC posjeduje te dvije osobine. U studiji je sudjelovalo jedanaest pacijenata s različitim tipovima uznapredovalih karcinoma. Rezultati su pokazali snažno pojačanje funkcije NK stanica nakon tretmana s IMMUNOAHCC-om , što je rezultiralo potpunom ili djelomičnom remisijom bolesti.

 

Pacijenti, materijali i metode.

 

Pacijenti

U studiju je bilo uključeno jedanaest nasumce izabranih pacijenata s različitim tipovima uznapredovalog karcinoma. Pacijenti su bili tretirani konvencionalnim metodama, kao što su kirurgija, kemoterapija i zračenje. Svi pacijenti imali su izvješće patologa kojim je bila utvrđena dijagnoza te tip i stadij zloćudne bolesti. Tip zračenja dobiven je iz medicinskih zapisa. U studiju je bilo uključeno više tipova raka: karcinom prostate (3), karcinom jajnika (3), mutipli mijelom (2) i karcinom dojke (3). Obuhvaćala je dobne skupine od 36 do 65 godina, sa prosječnom starosti 53 godine (vidjeti tablicu 1.)

 

Tablica 1 Histološke dijagnoze pacijenata oboljelih od raka i tip konvencionalne terapije.

Pacijent

No. Starost (god.) Spol Vrsta   raka Terapija

1 (R.G.) 62 M Prostata Lupron*

2 (L.R.) 55 M Prostata Lupron*

3 (G.J.) 65 M Prostata Lupron*

4  (A.S.) 53 Ž Jajnici Kirurška terapija, kemoterapija*

5 (M.A.) 56 Ž Jajnici Kirurška terapija, kemoterapija*

6  (M.C.) 41 Ž Jajnici Kirurška terapija, kemoterapija*

7  (F.S.) 60 M MM  Kemoterapija*

8 (J.K.) 43 M MM Transplantacija koštane srži

9 (M.L.) 60 Ž Dojka Kemoterapija*

10 (M.H.)  36 Ž Dojka Kirurška terapija

11  (M.G.) 53 Ž Dojka Zračenje

 

*Označava da je tretman nastavljen.

 

Materijal

Kompetni medij (CM). Sastoji se od RPMi – 1640 nadopunjen sa 5% serumom telećeg fetusa (FCS), 100 U penicilina i 100 μg/ml streptomicina.

Spoj aktivne hemiceluloze (IMMUNOAHCC). IMMUNOAHCC je ektrakt micelija gljive basidiomycota. Sadrži polysaharide (β – 1,3 glucan i aktivnu hemicelulozu) te glikoproteine.

 

Metode

 

Protokol terapije. Pacijenti su dobivali 3g IMMUNOAHCC-a dnevno, oralnim putem.

Tumorski antigeni (TAA).TAA za svaki tip maligniteta bio je mjeren prije IMMUNOAHCC tretmana u intervalima od 3 do 40 tjedana.

(Vidjeti tablicu II).

 

Tablica II Tumorski antigen (TAA) za različite tipove maligniteta.

 

Vrsta tumora   . TAA

Prostata PSA

Jajnik CA 125

Multipli   mijelom BJP.Ab.protein

Dojka CA 15-3,CEA

 

Pripravak mononuklearnih stanica. Uzorak od 10ml krvi uzet je svakom pacijentu prije tretmana, 2 tjedna nakon tretmana te nakon toga u mjesečnim razmacima. Mononukleari su bili odijeljeni od heparinizirane venske krvi metodom Ficoll-Hypaqueove centrifugacije gradijenta gustoće. Stanice su isprane tri puta Hanksovom fiziološkom otopinom te resuspendirane u koncentraciju od 1 x 107/ml.Tom suspenzijom ispitivana je aktivnost

NK stanica.

Ispitivanje citotoksičnosti NK stanica. Korišten je standardni test odpuštanja 51Cr. Ukratko, 1 x 104 K562 ciljnih stanica označenih sa 51Cr (New England Nuclear Corporation) u 0.1 ml CM bile su dodane u komoricu mikrolitarskog pladnja. Efetorske stanice bile su pipetirane u ćetverostruke komorice kako bi se postigao učinak ciljnih stanica od 100:1. Te su stanice trebale vršiti interakciju na 37OC kroz 4h pri atmosferi od 5% CO2 i 95% zraka.

Otpuštanje 51Cr bilo je određeno centrifugiranjem pladnja od 1000 g na 5 minuta te sakupljanje 0.1 ml taloga radi brojenja u gamma brojaču. Totalno otpuštanje bilo je određeno dodavanjem 100 μl 1.0% Triton X-100, nakon čega je spontano otpuštanje bilo odrešivano dodavanjem ciljnih stanica samih u stanični medij.

 Postotak 51Cr otpuštanja bio je određen kao eksperimentalno (RC), spontano (RS) i totalno (R1) otpuštanje po formuli:

%51Cr-otpuštanje=

Studije in vitro. U studiji su korištene dvije stanične linije: K562 (stanična linija eritroleukemije) i Raji (limfom Burkettovih stanica). Stanične linije bile su održavane putem kanalića tri puta tjedno. Stanice su bile podešene na 1 x 105 stanica po ml i kultivirane u staničnom mediju koji je sadržavao 2.5 % FCS u prisustvu ili odsustvu IMMUNOAHCC-a . IMMUNOAHCC je bio otopljen u PBS-u u koncentraciji od 0.5 i 1 mg/ml. Stanice su se brojile svakodnevno, pomoću hemociklometra tijekom 6 dana.

Stanična funkcija bila je ispitivana s tripanskom plavom bojom.

Statistička analiza. Za određivanje stupnja značajnosti između NK stanične aktivnosti prije i nakon tretmana s IMMUNOAHCC-om  bio je korišten dvostruki Studentov  t-test.

 

Rezultati

 

Tumorski antigeni (TAA)

Razina TAA za svaki pojedini tip maligniteta prije i nakon tretmana sa IMMUNOAHCC-om prikazana je u tablici III.

Karcinom prostate. Pri karcinomu prostate procjenjivao se marker PSA. Kod svih pacijenata došlo je do značajnog pada razine PSA. Do brzog pada došlo je u dva pacijenta. Normalnu razinu PSA dosegnuli su 1 do 2 mjeseca nakon tretmana.

Karcinom jajnika. Značajan pad razine CA 125 opažen je kod dva od tri pacijenta s karcinomom jajnika. Do brzog pada razine CA 125 došlo je nakon jednog mjeseca i pad je nastavljen dok nije dosegnuta normalna razina (35 jedinica), 3 do 4 mjeseca nakon tretmana.

Multipli mijelom. Studija je obuhvatila dva pacijenta. Prvi je imao BJP 150. Nakon tretmana s IMMUNOAHCC-om razina BJP spustila se na 10 odn. <5 za 11 odn. 17 mjeseci. Drugi pacijent praćen je sa abnormalnim proteinom, čija se razina sa 3,2 prije tretmana spustila na 2,6 nakon 3 mjeseca.

 

Tablica III razine tumorskog antigena (TAA) nakon tretmana s IMMUNOAHCC

Vrijeme nakon tretmana (mjeseci)

Pacijen No.  Vrsta karcinoma Tumorski antigen

0 1 2 3 4 5 8 17

1 Prostata PSA 7.9 0.5 <0.2 <0.2 <0.2 <0.2 <0.6

2 Prostata PSA 87.2 51.2   7

3 Prostata PSA 6.8 6.4 1.3 - 0.1

4 Jajnici CA 125 327 103 42 23 18  23

5 Jajnici CA 125 500 - 300 100 35  7

6 Jajnici CA 125 32 34 31

7 MM BJP 150  - 32   10 <5

8 MM Ab. Protein 3.2 2.7  2.6

9 Dojka CEA 4.3 - 1.7    1.9

10 Dojka CA 15-3 8 8  8

11 Dojka CA 15-3 7 6  7

 

Aktivnost NK stanica

Kao što pokazujue Fig. 1, kod pacijenata je opažena općenito niska razina NK aktivnosti (18.8%), koja se značajno povisila nakon 2 tjedna (2.5-puta) i ostala je na visokoj razini. Pacijenti su pokazali različitosti u osjetljivosti na imunomodulatornu funkciju IMMUNOAHCC-a. U devetorice od jedanaest pacijenata došlo je do povišenja aktivnosti NK stanica nakon tretmana s IMMUNOAHCC-om.

Izravna antikancerogena aktivnost

 

Studija in vitro pokazala je da IMMUNOAHCC pokazuje izravnu antikancerogenu aktivnost prema staničnim linijama K562 i Raji. Učinak je bio ovisan o dozi. IMMUNOAHCC je suprimirao rast obje stanične linije, ali Raji stanice su se pokazale senzitivnijima od K562. Koncentracija IMMUNOAHCC-a od 1 mg/ml prouzrokovala je redukciju staničnog rasta od 21% kod K562 stanica te od 43% kod Raji stanica (Tablica IV).

 

Tablica IV Učinak IMMUNOAHCC-a na rast tumorskih stanica in vitro*

Koncentracija IMMUNOAHCC-a (mg/ml)

 

Linija tumorskih stanica 0b 0.5 1

K562 1.4 x 108 1.3 x 108 1.1 x 108

% redukcija od ± 5 x 104 ±5 x 104 ±5 x 104

kontrola   8% 21%

Raji 1.5 x 108 1.0 x 108 0.85 x 108

% redukcija od ±5 x 104 ± 5 x 104 ± 6 x 104

kontrola   31%  43%

*Stanice su ispitivane 6 dana nakon tretmana. Koncentracija FCS iznosila je 2.5%. Podaci pokazuju središnju vrijednost ± s.d. tri eksperimenta..

b Kontrolna skupina.

*Legenda: Okomita os pokazuje aktivnost NK stanica, a horizontalna vrstu raka (1-2-3 karcinom prostate, 4-5-6 karcinom jajnika, 7-8 multipli mijelom te 9-10-11 karcinom dojke.) Bijelim poljima prikazana je aktivnost NK stanica prije a zatamnjenim nakon tretmana s IMMUNOAHCC-om.

 

Diskusija

 

Nekoliko modulatora biološkog odgovora bilo je objekt snažnog interesa zbog njihove imunomodulatorske funkcije i potencijalne vrijednosti u terapiji tumora. Podaci iz sadašnje studije pokazuju da je IMMUNOAHCC jak antikancerogeni agens, kao što pokazuje i značajan pad TAA u 8 od 11 pacijenata s različitim tipovima zloćudnih bolesti. Razine prostatične PSA i CA 125, markera karcinoma jajnika značajno su se smanjile nakon samo 1 do 2 mjeseca i dosegle normalnu razinu unutar 1 do 4 mjeseca. S druge strane, razine BJP i abnormalnih proteina padale su značajno, ali sporije. Pacijenti su imali normalnu razinu markera CA 15-3 koja se nije značajno mijenjala nakon terapije s IMMUNOAHCC-om . Ispitivani su mehanizmi kojima je IMMUNOAHCC ispoljavao svoje učinke. Prvo su bile ispitane imunomodulatorne funkcije IMMUNOAHCC-a. NK stanice se smatraju stanicama prve linije obrane protiv raka (1-4). Rezultati su pokazali da je IMMUNOAHCC moćan imunomodulator. U devetorice od jedanaest pacijenata zabilježen je znatan porast NK aktivnosti već 2 tjedna nakon tretmana s IMMUNOAHCC-om . Ta je aktivnost ostala na visokoj razini. Ranije studije u laboratoriju istog autora pokazale su povećanje aktivnosti NK stanica uz IMMUNOAHCC. IMMUNOAHCC injiciran i.p.(intraperitonealno) izazvao je 3 do 4-kratni porast peritonealne NK aktivnosti nakon 3 do 14 dana (5), te su eksperimenti bili provođeni i dalje, pri čemu je kod ispitanika otkriven značajan porast PBL-NK aktivnosti nakon primjene IMMUNOAHCC-a (3g/dan) kroz 2 tjedna. Promatrao se porast aktivnosti NK stanica uzrokovan porastom zrnatosti NK stanica, kao i kapacitetom vezanja NK stanica za ciljna mjesta na tumoru.

Drugi set eksperimenata bio je provođen radi istraživanja moguće direktne antikancerogene aktivnosti uzrokovane s IMMUNOAHCC-om , usmjerene prema tumorskim stanicama in vitro. Studija je obuhvatila dvije linije tumorskih stanica: K562 (stanična linija eritroleukemije) i Raji (stanice Burkittova limfoma) humanog porijekla. Rezultati su pokazali da IMMUNOAHCC inhibira rast tumorskih stanica na način ovisan o dozi. Obje tumorske stanične linije bile su osjetljive na IMMUNOAHCC ali su Raji stanice pokazale jači odaziv od K562 stanica.

 

Zaključak

 

IMMUNOAHCC je novi antikancerogeni agens koji nema poznatih nuspojava. Taj aspekt čini dodatnu prednost IMMUNOAHCC-a pred ostalim modifikatorima biološkog odgovora. Mehanizmi kojima IMMUNOAHCC ispoljava svoju antikancerogenu aktivnost mogli bi biti slijedeći: (i) imunomodulacija NK stanica; (ii) izravna antikancerogena aktivnost.

 

Uvod

 

LJUDI SU PRIRODNO skeptični kada se  netko pojavi s ekstravagantnim  tvrdnjama  u svezi metoda ili substanci liječenja. Dominantni pristup u  zdravstvenom tretmanu u našoj kulturi je baziran na pojmu specifičnih bolesti i specifičnih lijekova  za specifične bolesti. Dolazi do velikog iznenađenja kada  se otkrije da  jedan popularni lijek kao aspirin, dobro poznat u tretiranju boli, ima i druga svojstva, tj. sposobnost da razređuje krv radi zaštite srca. Danas postoji  obilje novih nutritivnih  suplemenata/dodataka  i promotivne  literature koja ih prati i   koja vrvi  od entuzijastičnih tvrdnji.

IMMUNOAHCC, proizvod iz Japana,  prihvaćen je i od strane medicinske profesije i od strane javnosti općenito kao  proizvod za terapiju pacijenata oboljelih od karcinoma.

 

Ovakvo brzo prihvaćanje nastalo  je usljed  brojnih i opsežnih  znanstvenih istraživanja  posvećenih mnogim primjenama IMMUNOAHCC-a . IMMUNOAHCC se koristi u više od 1000 bolnica u svijetu i istražuje u 15 japanskih medicinskih koledža i sveučilišta. Izvan Japana, sveučilišta u Sjedinjenim Državama, Kini, Koreji i Tajlandu provode istraživanja o IMMUNOAHCC-u.

 

Profesionalci zdravstvene struke  zagovaraju uporabu IMMUNOAHCC-a  u tretmanu pacijenata oboljelih od karcinoma. Možda karcinoma pluća nije bolest pluća i možda hepatitis nije bolest jetre. Možda su obje ove bolesti u biti bolesti imuno sustava. Neuspjeh ili propadanje ključnih funkcija imunog sustava mogao bi biti faktor koji veže brojne zdravstvene poremećaje starenja ili degeneracije zajedno, čak iako smo ih mi studirali kao odvojene bolesti u prošlosti.

Sa ove nove točke gledišta, točke gledišta na prirodu i porijeklo  bolesti,  može se reći da bijela krvna zrnca/stanice imunog sistema trebaju  IMMUNOAHCC na način na koji krv treba željezo, kosti trebaju kalcij ili živci trebaju fosfor. Ovo direktno ishranjivanje bijelih krvnih stanica je razlog zbog kojeg IMMUNOAHCC možemo smatrati jednom superhranom. Drugi razlog je taj što je on ekstremno apsorptivan (ekstremno se apsorbira) i probavljiv zbog svoje  niske molekularne težine.

Nema razloga  sumnjati da je IMMUNOAHCC nutricijski suplement  koji ima opravdanu  primjenu u terapiji oboljelih od karcinoma i služi za zaštitu i održavanje optimuma zdravlja.

 

Tradicije liječenja

 

Zemljani lonac sa kiselim krastavcima je nekoć bio važna karakteristika tradicionalne kineske kuhinje. Zemljani lonac za kisele krastavce je bio način da se sačuva povrće bez zamrzavanja. Svježe povrće je ostavljano u kombinaciji sa  rižinim mekinjama i morskom soli danima i sedmicama, upravo kao što su njemačke domaćice ostavljale,čuvale i konzervirale kiseli kupus  za zimu . Ne samo da proces kiseljenja čuva povrće ubrano tijekom toplih mjeseci za zimsko konzumiranje, već fermentacija uvećava njihovu prehrambenu vrijednost. Fermentacija solju rezultira rastom prijateljskih mikroba i enzima koji poboljšavaju svarljivost  i efikasnost hrane.

Ne samo da su Japanci tradicionalno konzervirali povrće  za jelo,  nego su također pripravljali lijekove  koristeći ove procese. Shitaake i maitake glijve su medicinske gljive  koje se koriste za hranu.

Rijetke i dragocjene japanske medicinske gljive uzgajane su zbog njihovih medicinksih, ljekovitih svojstava. Konzerviranje ovih gljiva radi održavanja zdravlja i dugovječnosti  dio je japanske tradicije  liječenja.

Japanci su najveći (po glavi stanovnika) konzumenti bilja i nutricijskih dodataka u svijetu.  Od svih bilja  i suplementa  dostupnih u Japanu  postoji jedna koja se izdvaja kao najbolje istražen, moćan i tražen supplement ili dodatak,a  to je proizvod poznat kao IMMUNOAHCC

 

Što je to IMMUNOAHCC?

 

IMMUNOAHCC je mješavina polisaharida, aminokiselina, masti i minerala dobivenih hibridizacijom iz kultiviranog micelija nekoliko vrsta Basidiomycetes gljiva. Hranjivi medij je zakonom zaštićena mješavina sladnog ekstrakta, ekstrakta kvasca i mekinja riže. Mekinje riže su same po sebi poznate po antivirusnom efektu kao i po efektu podržavanja imunog sustava. Kulturi nisu dodani sol, minerali, antibiotici ni faktori rasta. Prije korištenja mekinje riže su pregledane da ne sadrže alfatoksine ili pesticide. Proizvodni proces je strogo kontroliran kako bi se spriječila kontaminacija, bakterijski rast i nečistoća.

IMMUNOAHCC  je razvijen na Fakultetu  farmacijskih znanosti  na Tokijskom sveučilištu  od strane Dr. Toshihiko Okamoto u  združenom naporu  sa istraživačima  Amino Up Chemical Co., Ltd.

 

IMMUNOAHCC se dobija patentiranim  procesom  kultivacije,  enzimatske dekompozicije,  sterilizacije,  koncentracije i  sušenja smrzavanjem. Glavni sastojci IMMUNOAHCC-a su oligosaharidi (74%), a 20% od tog dijela je α 1,4 -glukan sa oko 30% acetiliranih hidroksilnih grupa, koji  ima snažno djelovanje na imunološki sustav.

 

Prednost  fermentacijskog postupka   je da razlaže nutritijente (prehrambene tvari) u  apsorptivniju formu  koja se lako integrira u sustav. IMMUNOAHCC ima molekularnu težinu od samo 5,000 daltona. Molekularna težina većine drugih ekstrakata iz gljiva  je u stotinama tisuća daltona.  Ova niska molekularna težina  povećava efikasnost  nutritijenata  tako da su svi dostupni nutritijenti  apsorbirani i iskorišteni umjesto eliminirani ili izbačeni stolicom.

Ova mala molekularna težina  također znači da  potentni nutritijenti  u IMMUNOAHCC-u mogu  biti brzo asimilirani od strane bijelih krvnih stanica za trenutnu uporabu s ciljem  uništavanja tumora ili ojačavanja  tjelesne obrane.

Slova IMMUNOAHCC su kratica od “sastojak povezan/srodan sa aktivnom heksozom”(active hexose correlated compound). On je originalno razvijen  kao  prirodno sredstvo za reguliranje visokog tlaka. Istraživači su uskoro opazili  njegove mnogobrojne  korisne efekte na imuni sustav. IMMUNOAHCC se koristi  za tretiranje jedne  od najtežih tegoba čovječanstva- karcinoma.

IMMUNOAHCC je naširoko reklamiran(dat mu je publicitet) u Japanu u doslovno   stotinama novina i članaka u časopisima, kao i u akademskim znanstvenim časopisima. IMMUNOAHCC je predmetom  nekoliko knjiga u Japanu   kao što su  Svjedočenje 11 liječnika za karcinom: Zašto je IMMUNOAHCC efikasan? Gendai Shorin, Tokyo 1999; Skrining imuniteta na karcinom, K.Uno, Metamor shuppan, Tokyo 2000.

 

Zašto je IMMUNOAHCC tako efikasan i svestran?

 

Kako je moguće da jedna supstanca može biti efikasna u tretiranju tako mnogo zdravstvenih problema? Odgovor je dvostruk. Dio odgovora leži  u činjenici da IMMUNOAHCC nadilazi to da je on samo lijek za tretiranje bolesti. Kao  “superhrana” on njeguje tijelo  na osnovnom  nivou imuniteta tijela. Drugi dio odgovora  je u našoj percepciji bolesti. Kada definiramo  bolest, mi često gledamo na sistem tijela gdje se simptomi  javljaju  i tip lezije u tom sustavu. Na primjer,  ako postoji  jedan  cirkulacijski problem mi gledamo na srce ili arterije i tražimo neki specifični tip ozljede. Ako postoji karcinom pluća, mi tretiramo pluća. Ako je to karcinom prostate,  tada mi tretiramo prostatu. Kod hepatitisa mi ciljamo na tretman jetre i tako dalje. Tek nedavno je medicinska znanost  počela istraživati ideju da su neki zdravstveni problemi bolesti čitavog sustava, ne samo jednog od dijelova. Imuni sustav  je  dobar pokazatelj  zdravlja cijelog tijela zato što njegova aktivnost obuhvaća  sve druge sustave tijela. Aktivnost obrambenog sustava  pogađa i djeluje na  svaki organ  i sustav na osnovnom nivou.

 

Onkolog i istraživač karcinoma Katsuaki Uno, dr.med., jedan od  najvećih pobornika i pristalica korištenja  IMMUNOAHCC-a  u tretmanima karcinoma kaže:

 

Individualne stanice karcinoma sigurno potiču ili nastaju iz genetskih abnormalnosti.

Međutim, da bi se individualne stanice karcinoma pretvorile ili izrasle u  tumor potreban je  razvoj jednog “bolesnog stanja” koje je rezultat   opadanja obrambenih snaga. Drugim riječima, karcinom je  abnormalnost imuniteta koja dovodi do početka bolesti- to je  bolest imuniteta. Ova točka gledišta  implicira jedan ubjedljiv  pojam i predstavu o nastanku mnogih oboljenja, pa tako i raka. Mnogi specijalisti su shvatili da abnormalnosti imuniteta  igraju osnovnu  ulogu  u pogoršavanju “bolesti životnog stila”, stanja u kojima je sustav preopterećen,  kao što su ateroskleroza, visoki krvni tlak, početak cerbrovaskularnih i  kardiovaskularnih  bolesti, dijabetesa i drugih stanja.

Dr. Uno objašnjava  da sposobnost imunog sustava da izbaci abnormalne stanice  može postati umanjena, tako da se abnormalne stanice, stanice karcinoma ili druge, mogu akumulirati u tkivima. Problem AIDS-a  prisilio je znanstvenike  da pobliže pogledaju  na rad i funkcioniranje imunog sustava.  AIDS je bio prva bolest  specifično identificirana  kao  bolest imuniteta.  Sada je poznato da  HIV virus  ne izaziva sam AIDS, već oslabljen imuni sustav omogućuje  HIV virusu  da preuzme vlast i   nanese štetu cijelome tijelu.

 

UPOZNAVANJE S OSNOVAMA  IMUNOG  SUSTAVA

 

Imunološki sustav nije lokaliziran, nego se sastoji od limforetikularnih organa i tkiva difuzno raštrkanih u tijelu. Potporna mreža tkiva građena od nepokretnih retikularnih stanica i vlakana udomljuje različite pokretne stanice.

Glavni, primarni organi imunološkog sustava su timus i fabricijusova burza u kojima pluripotentne matične stanice sazrijevaju u limfociti T i B. Sekundarni limfni organi su slezena, limfni čvorovi, limfno tkivo u probavnom, dišnom, mokraćnom sustavu, koštanoj srži, seroznim šupljinama i jetri. U tim perifernim limfnim organima limfociti obitavaju, recirkuliraju, međusobno surađuju i djeluju. Zahvaljujući bogatoj limfnoj i krvnoj mreži olakšano je seljenje stanica unutar imunosnog sustava i omogućena je sveopća prisutnost izvršilaca imunosti na bilo kojem mjestu u tijelu.

 

Limfociti i bijele krvne stanice

 

Limfociti su bijela krvana zrnca ili stanice koja se formiraju u limfoidnom tkivu. Postoje različite vrste limfocita i drugih bijelih krvnih stanica ili zrnaca u obrambenom sustavu koji imaju različite funkcije. Oni mogu uništiti strane proteine i mikrobe ili proizvesti  kemikalije koje funkcioniraju kao prijenosnici poruka koji stimuliraju  ili suprimiraju  druge obrambene stanice. Neke od kemikalija funkcioniraju kao jedan tip memorije, tako da tijelo može prepoznati neki infektivni agens koji je prethodno sreo da bi odgovorio mnogo brže i efektivnije.

---------------------------------------------------------------------------------------------

KOMPONENTE OBRAMBENOG SUSTAVA KOJE ŠTITE  STANICE OD KARCINOMA  I KRONIČNIH BOLESTI

BIJELA KRVNA ZRNCA:

• Makrofagi –“jedu” abnormalne stanice  i napasnike ( bukvalno “veliki proždrljivci” na grčkom) razvijaju se iz stanica zvanih monociti koji se formiraju u koštanoj srži. Makrofagi jedu bakterije i druge supstance u  procesu nazvanom “fagocitoza”(što bukvalno znači “jedenje stanica”). Fagocitoza se uglavnom sprovodi  od strane makrofaga i bijelih krvnih stanica zvanih neutrofili.

• Stanice prirodne ubojice(NK-natural killer) –“uzrokuju eksploziju“ abnormalnih stanica i napasnika

• Stanice ubojice koje se aktiviraju limfokinima(LAK)-još jedan tip stanica ubojica

• Neutrofili-bijela krvna zrnca/stanice slične  makrofagima

• Citotoksični limfociti(T stanice ubojice)-uništavaju  mikroorganizme napadače i abnormalne stanice (maligne ili inficirane virusom)

 

CITOKINI (kemijski prijenosnici poruka među stanicama)

• Interferon(gama interferon) štiti stanice od virusa,izravno inhibira replikaciju virusa, uništava karcinomske stanice, stimulira aktivnost NK stanica, aktivira makrofage

• Interleukin-2(IL-2)-stimulira rast ili proliferaciju aktiviranih T stanica, sazrijevanje citotoksičnih limfocita T, rast stanica NK, indukciju stanica LAK i sučimbenik je  u sazrijevanju limfocita B

• Ineterleukin-12(IL-12)-aktivira  makrofage (sinteza IFNγ), stimulira NK stanice i ojačava stanični imunitet

• Faktor tumorske nekroze(TNF) –inducira destrukciju tumora (apoptoza)

 

Imuni odgovor

 

Imuni odgovor ovisi  o njegovoj sposobnosti da prepozna strani protein ili drugu česticu kao abnormalnu. Abnormalne strane čestice su nazvane “antigenima”. Makrofagi cirkuliraju  kroz cijelo tijelo i konzumiraju  bilo kakve strane antigene koje sretnu, tada ih nose do limfnih čvorova  bijelim krvnim  stanicama zvanim  pomagački T limfociti. T stanice ili T limfociti su uključeni  u različite  specifične imune odgovore. Postoje mnogi  različiti podtipovi T stanica:  pomagačke T stanice, supresorske T stanice, citotoksične T stanice  i T stanice odložene hipersenzitivnosti.

Jedan važna skupina limfocita je specijalizirana skupina stanica zvana stanice prirodne ubojice (NK).  Stanice prirodne ubojice, kao i makrofagi,  mogu uništiti tumorske stanice  kao i mikrobe. Obje, i NK i makrofagi izgleda da igraju  ulogu u prismotri/nadziranju obrambenog sustava. Prismotra imunog sustava je zaštitni mehnizam kojim se abnormalne stanice otkrivaju i uništavaju prilikom prvog izlaganja  prije no se multipliciraju i stvore neki klinički problem. Ova funkcija  imune prismotre  vjerojatno je  najkritičnija funkcija u zaštiti tijela od kroničnih i degenerativnih bolesti. Makrofagi okružuju, gutaju i vare čestice  koje uništavaju, ali NK stanice  koriste jedan drukčiji mehanizam. NK stanice se, kao projektili navođeni toplinom, pripijaju na površinu mikroba, karcinomskih  ili drugih stanica  i injiciraju  “granule” unutar svoga “plijena”. Granule izazivaju   kemijsku reakciju koja uzrokuje da karcinomske  stanice ili bakterije “eksplodiraju”, često unutar samo nekoliko minuta.

 

Citokini - međustanični prijenosnici poruka

 

Citokini su kemijski prijenosnici poruka  koji komuniciraju među stanicama  da bi usmjerili i uvećali imuni odgovor. Jedan od najbolje poznatih citokina je interferon, vrsta proteina koja inhibira širenje virusa. Kada neki virus napadne stanicu, stanični imuni mehanizam otpušta interferon, koji se veže na druge stanice i okida sintezu  protektivnih supstanci  unutar ovih stanica  koje sprečavaju virusnu invaziju.  Sve stanice proizvode interferon ako su stimulirane na pravi način. Interferon također igra  ulogu u zaštiti tijela od karcinoma. Za neke karcinome se smatra  da su uzrokovani virusima, ali interferon također pomaže kod tumora  koji nisu uzrokovani virusima. Interferon također stimulira i poboljšava  aktivnost   makrofaga i stanica prirodnih ubojica(NK).

---------------------------------------------------------------------------------

SAŽETAK EFEKATA IMMUNOAHCC-a NA OBRAMBENI SUSTAV

• Uvećava broj T stanica do 200%

• Aktivira imune stanice  uključene u “prismotru”:NK stanice, LAK stanice

 i makrofage

• Uvećava proizvodnju citokina:TNF-a (tumor nekroza factor), gama interferona, interleukina IL-2 i IL-12

• Inhibira imunosupresivne  citokine kao TGF-b

• Poboljšava Th1/Th2 ravnotežu (u korist stanične naspram humoralene imunosti)

-----------------------------------------

 

Drugi važni citokini  su intertleukin-2 (IL-2) i interleukin-12(IL-12). IL-2 je također poznat kao “faktor rasta T ćelija”. IL -12 također aktivira supresorske  T stanice i  stanice prirodne ubojice(NK). Kada su stimulirani od strane IL-12, NK stanice počinju  proizvoditi gama interferon, jedno posebno moćno imuno sredstvo. Još jedna važna biološki aktivna skupina proteina zvana ”faktor nekroze tumora” (TNF) može također imati citokinske funkcije. TNF pomaže u indukciji programirane smrti karcinomske stanice (znanstveno poznate  kao “apoptosis”).

 

AKTIVNOST STANICA PRIRODNIH UBOJICA (NK)

 

Kada se aktiviraju, ove stanice su prilično dinamični eliminatori stranih tvari. Oni obuhvaćaju oko 15% bijelih krvnih stanica tijela. Rijetko postoji premalo NK stanica u sustavu; ono što je važno je koliko su one aktivne. Njihova sposbnost da  prepoznaju i unište napadačke ili abnormalne stanice ovisi  o njihovoj mobilnosti i broju granula koje sadrže. Ove “eksplozivne” granule  se injiciraju u strane ili abnormalne stanice uzrokujući njihovo raspadanje. Najvažnija činjenica o NK stanicama  je da one selektivno uništavaju  abnormalne stanice i strane mikrobe.

 

Aktivnost NK stanica  je jedan od najboljih načina  da se evaluira  prognoza   pacijenta sa karcinomom ili AIDS-om. Što je niža aktivnost NK stanica, kraće je i vjerojatno vrijeme preživljavanja. Kada aktivnost NK stanica stane, to je jedan znak bliske smrti. Aktivnost NK stanica može biti mjerena  testom zvanim test funkcije NK stanica, također poznatim kao četvorosatni ogled otpuštanja kroma. Test je nedvosmislen. Pacijentova krv se stavlja u jednu posudu koja sadrži žive kancerogene stanice  i postotak stanica uništenih od strane krvnih stanica se mjeri nakon 4 sata. Što su aktivnije NK stanice krvi, to će biti veći izmjereni postotak.  Neophodno je testirati citotoksičnu aktivnost NK stanica da bi se znala sposobnost  imunog sustava u borbi protiv  karcinoma i kroničnih bolesti. Ovaj test postaje sve učestalijim i sada je dostupan u mnogim  konvencionalnim laboratorijima. Niska aktivnost NK stanica je također povezana sa umorom, kroničnim virusnim infekcijama,  autoimunim bolestima  i malignim tumorima.

 

Istraživanje je dokazalo da IMMUNOAHCC uvećava aktivnost NK stanica uvećavajući broj eksplozivnih granula koje one sadrže. Uporaba IMMUNOAHCC-a  je povećala aktivnost  NK stanica za 300% , a  postupno, vremenom, povećavajući ju  do čak    800% .

 

Efekti IMMUNOAHCC-a na citokine

 

IMMUNOAHCC inducira proizvodnju citokina  koji stimuliraju stanični imunitet. On uvećava broj T limfocita  za do 200%. Postoji također dokaz da IMMUNOAHCC uvećava  populaciju makrofaga, da ih čak uduplava. IMMUNOAHCC također inhibira  jedan imunosupresivni faktor koji promovira tumorski rast.

 

IMMUNOAHCC pojačava  imunitet i učinak same kemoterapije

 

Efekti napada na imuni sustav od strane citotoksične kemoterapije karcinoma su dobro poznati. Supresija imunog sustava  čini pacijenta ekstremno prijemčivim,osjetljivim na infekcije. Niski imunitet može također kreirati uvjete za proliferaciju stanica karcinoma. Jedna studija na Hokkaido Univerzitetu u Japanu pokazala je da IMMUNOAHCC može obrnuti  supresiju imuniteta uzrokovanu kemoterapijom uvećavajući makrofagnu aktivnost  i uvećanje IL -12 nivoa, iako može biti i  dodatnih mehanizama.

 

SAŽETAK EFIKASNOSTI IMMUNOAHCC-a  U TRETMANU KARCINOMA

 

• IMMUNOAHCC je efikasan kod pacijenata oboljelih od karcinoma

• IMMUNOAHCC može  reducirati veličinu tumora često ga potpuno smanjujući

• IMMUNOAHCC može inhibirati  metastaze i povrat karcinoma

• Povećava periode preživljavanja pacijenata

• Poboljšava stanja pacijenata bez uzrokovanja nusefekata

• Smanjuje, ublažava ili eliminira  nusefekte kemoterapije.

• Vraća aktivnost NK stanica suprimiranu kemoterapijom

• Kombiniran sa kemoterapijom reducira primarne tumore

• Posebno efikasan kod karcinoma jetre, želuca, debelog crijeva, grudi, štitnjače, ovarija, testisa, jezika, bubrega  i pankreasa

 

Poboljšava stopu preživljavanja: U jednoj značajnoj studiji  u Osaki, Japan, IMMUNOAHCC dat je pacijentima sa jetrenim karcinomom(HCC) nakon kirurške operacije. U poređenu sa  kontrolnom grupom koja nije primila IMMUNOAHCC, stopa preživljavanja nakon 5 godina  je bila 14% viša  u IMMUNOAHCC skupini.  U vrijeme kada je studija završila, 79%  skupine  koja je uzimala IMMUNOAHCC je bilo živo u poređenju sa  51% kontrolne skupine. Manje pacijenata  je imalo recidiv karcinoma: 49% u IMMUNOAHCC skupini u poređenju sa 67%  u kontrolnoj skupini. Stopa preživljavanja  među učesnicima  koji su uzeli IMMUNOAHCC bila je u prosjeku dvadest i  tri mjeseca duža.

 

IMMUNOAHCC za nuspojave tretmana karcinoma.

 

Autori studije o karcinomu  primjetili su da nije bilo neželjenih nusefekata u grupi koja je uzela IMMUNOAHCC. Ovo je ono što bi očekivali od jednog nutritijenta, ali pored činjenice da nije bilo nikakvih neugodnih nusefekata od IMMUNOAHCC-a , izgleda  da IMMUNOAHCC može u stvari razriješiti ili oslabiti većinu, a nekada sve od ekstremno neprijatnih  efekata kemoterapije karcinoma.

 

Prevencija gubitka kose

 

Jedan od psihološki najbolnijih simptoma  kemoterapije je gubitak kose (alopecija). Nakon što su doktori počeli  izvještavati da su pacijenti koji uzimaju IMMUNOAHCC bili zaštićeni od kemoterapijom induciranog gubitka kose, medicinski istraživači obavili su jednu studiju. Koristeći  sredstvo za induciranje gubitka dlakavosti,  istraživanja su pokazala da su  oni koji su oralno koristili IMMUNOAHCC imali najveću zaštitu od  kemijski inducirane alopecije (gubitka kose).

 

Zaštita koštane srži

 

Najopasniji efekt kemotererapije karcinoma zove se mijelosupresija. Mijelosupresija je inhibicija ili oštećenje funkcije koštane srži. Koštana srž je  važan dio imunog sustava i ona je mjesto proizvodnje  krvnih zrnaca ili stanica. Rezultat oštećenja koštane srži  je nizak broj bijelih krvnih stanica,  što je  kardinalni znak  pogoršanog,umanjenog imuniteta, koji  pacijenta čini preosjetljivim  na infekcije. Drugi rezultat je anemija, koja doprinosi pacijentovom umoru i općem gubitku otpornosti. Istraživanje u Koreji je pokazalo da je oralni tretman sa IMMUNOAHCC-om podizao broj bijelih krvnih stanica u znatnoj mjeri kod pacijenata koji su primali kemoterapiju. Za sedam mjeseci broj bijelih krvnih stanica koji je u prosjeku iznosio ispod 6,000 bio je podignut gotovo do 8,000. Istraživači u Japanu su našli da su pacijenti bili zaštićeni od gubitka proizvodnje crvenih krvnih stanica nakon kemoterapije kada su bili štićeni  oralnom uporabom IMMUNOAHCC-a.

 

Sprječavanje  oštećenja jetre

 

U jednoj japanskoj studiji, pacijentima su bila data jaka kemoterapijska sredstva i bili su podijeljeni u dvije skupine, jedna koja je primala IMMUNOAHCC oralno i druga skupina koja nije. Mjereni su nivoi jetrenih enzima. Kada postoji destrukcija jetrenog tkiva, javljaju se  visoki nivoi  jetrenih enzima sGOT i sGPT. Skupina koja  je primala samo kemoterapijska sredstva  imala je velika povećanja vrijednosti jetrenih enzima, ali skupina  koja je uzela lijek sa IMMUNOAHCC-om  je imala normalne nivoe.

 

Smanjenje mučnine i povraćanja

 

Mučnina i povraćanje mogu biti toliko jaki u nekih pacijenata koji primaju kemoterapiju  da ih prisile  napustiti tretman. Jačina nusefekata  kao što je ova  natjerala je doktore i istraživače da mjere  korist određenih vrsta  medicinksih tretmana naspram kvalitete života(QOL).  Ispitivanja kvalitete života su korištena  kao jedan istraživački alat  prošlih godina radi evaluiranja medicinske njege, posebno u kasnijim stadijima bolesti. Kliničke studije u Koreji i Japanu  su ukazale da IMMUNOAHCC  značajno poboljšava kvalitet života , ne samo u svezi  mučnine i povraćanja , nego  i  u pogledu općenitog blagostanja.  Svaki od tri glavna parametra  QOL-a su poboljšana od strane IMMUNOAHCC-a : fizička funkcija i performans, psihološko stanje i socijalna interakcija.

 

Za IMMUNOAHCC je također pokazano da poboljšava apetit kod  pacijenata s karcinomom koji se podvrgavaju kemoterapiji i da im pomaže vratiti  ili zadržati  tjelesnu  težinu. Redukcija u  psihološkom stresu  je od ogromne  koristi za imunitet i dugovječnost, kao i za općenito poboljšanje kvalitete života.

 

IMMUNOAHCC kombiniran sa kemoterapijom

 

Istraživači u Japanu  analizirali su 229 slučajeva  tretmana karcinoma  tijekom trogodišnjeg perioda  u kome je  127 pacijenara bilo  tretirano sa IMMUNOAHCC-om  a preostalih 102 nisu. U gotovo svim slučajevima  IMMUNOAHCC je korišten u kombinaciji sa nekim konvencionalnim kemoterapijskim sredstvom. Srednje vrijeme preživljavanja  i srednja stopa preživljavanja  komparirani su sa kontrolnom skupinom koja nije uzimala IMMUNOAHCC. Rezultiti  su pokazali  da je oralni tretman  sa IMMUNOAHCC-om  produžio vrijeme  preživljavanja  pacijenata sa svim tipovima karcinoma.

 

U 1998-oj jedna objavljena studija je pokazala kako je IMMUNOAHCC poboljšao/povećao terapeutske efekte i reducirao negativne efekte kemoterapije. IMMUNOAHCC je spriječio inhibiciju aktivnosti NK stanica  od strane kemoterapije i povećao/poboljšao aktivnost makrofaga, koja je obično suprimirana od strane lijekova. Kombinirani IMMUNOAHCC i konvencionalna kemoterapija povećali su efikasnost  smanjujući veličinu tumora 20% više  nego kemoterapija sama  i spriječavajući metastaze, širenje karcinoma u druge dijelove tijela , za 30% više nego kemoterapija sama. Jedna od velikih prednosti  IMMUNOAHCC-a je  da konvencionalna kemoterapija ne razlikuje normalne stanice od stanica raka, ali IMMUNOAHCC stimulira  akciju NK (prirodne ubojice) stanica koje uništavaju samo abnormalne stanice.

 

IMMUNOAHCC kombiniran sa netoksičnom terapijom karcinoma

 

Očekivali bi da ako je IMMUNOAHCC efikasan  kada se koristi sa  nekom  toksičnom kemikalijom  korištenom za tretiranje karcinoma, da bi bio najmanje isto toliko efikasan kada se kombinira sa netoksičnim, iz hrane deriviranim medikamentima.  Jedna supstanca koja je bila testirana je genistein,  supsatnca derivirana iz zrna soje, koja se koristi  kao protutumorsko sredstvo. U jednoj studiji  na pacijentima sa karcinomom pluća, među četiri grupe  -“kontrola” u kojoj su pacijenti primali samo vodu, pacijenti koji su primali samo IMMUNOAHCC, pacijenti koji su primali samo genistein i pacijenti koji su primali  IMMUNOAHCC plus genistein- u grupi  koja je  uzela IMMUNOAHCC plus genistein pacijenti su izgubili  najviše tumorske mase nakon 30 dana.

Još jedna terapeutska supstanca  proučavana sa IMMUNOAHCC-om  je bio antioksidans deriviran iz heljde zvan PMP(Polifenol Mixture from Plant-polifenol mješavina iz biljke). Antioksidansi  su dobro poznati po svojoj sposobnosti da blokiraju  karcinom u svim stadijima: od inicijacije, promocije  i napredovanja/progresije. IMMUNOAHCC i PMP  imali su  značajan efekt  u preveniranju razvitka kožnog karcinoma.

 

Još jedna studija koja je uključivala pacijenatice s karcinomom dojke  pokazala je da je skupina tretirana  sa IMMUNOAHCC-om  imala  višu srednju stopu preživljavanja.  U Comfort Hospital u Yokohami, u Japanu,  IMMUNOAHCC je bio korišten u kombiniranom tretmanu (koristeći  jedan modifikator biološkog odgovora) kod  preko 500 pacijenata s karcinomom  sa   stopom parcijalne ili kompletne remisije kod  35% pacijenata.

 

Sigurnost i doziranje

 

IMMUNOAHCC je proizvod  visokog stupnja kvalitete,   potpuno prirodna hrana. Siguran je čak pri ekstremno visokim dozama (LD50>12,500mg/kg). Preporučena doza za pacijente sa aktivnim karcinomom je 3 grama (6 kapsula) dnevno tijekom 3 mjeseca, nakon čega slijedi   doza održavanja  od  minimum 1 gram (2 kapsule) dnevno. Na Američkoj akademiji  za medicinu protiv starenja izvješteno je o slučaju  jedne žene s hepatitisom C koja je uzimala  6 grama IMMUNOAHCC-a dnevno. Njeno virusno opterećenje smanjilo se za 89 % u četiri mjeseca i bilo je normalno nakon 7 mjeseci. Moguće je da su više doze korisnije. Doze od 6 grama dnevno također su bile korištene za imunu zaštitu  kod  pacijenata koji su se podvrgli  kemoterapiji  karcinoma.

Cijena  može obeshrabriti neke ljude od eksperimentiranja sa veoma visokim dozama, ali omjer cijene i efikasnosti IMMUNOAHCC-a  je dobar u usporedbi sa mnogim drugim imunostimulansima, posebno kada se vidi njegova svestranost, sigurnost i pouzdanost. Terapija sa citokinom IL-2 (interleukin-2) može koštati $100,000. Tretman interferonom može biti skup i neugodan. IMMUNOAHCC povećava vlastitu tjelesnu proizvodnju IL-2 i interferona bez da se mora posegnuti za nekim skupim vanjskim izvorom.

 

Kako koristiti ImmunoAHCC

 

Savjetuje se  otpočeti   sa  unošenjem doze od   3 grama(6 kapsula). Doza od 3 grama (6 kapsula) dnevno  trebala bi biti održavana tijekom najmanje tri mjeseca. Kako skoro netko može očekivati razrješenje ili olakašanje simptoma, ovisi isto tako o prirodi problema. U svim slučajevima savjetuje se  tražiti mišljenje   zdravstvenih profesionalaca.

Ljudi koji uzimaju lijekove na recepte  trebali bi informirati  liječnike koji im ih  propisuju o uzimanju IMMUNOAHCC-a  i tražiti  mišljenje o mogućem  sinergijskom  djelovanju IMMUNOAHCC-a i tih lijekova . Prilikom uzimanja IMMUNOAHCC-a nisu do sada zabilježene niti prijavljene nikakve negativne nuspojave niti postoji  interakcija s drugim lijekovima. Čak štoviše, za IMMUNOAHCC je izvještavano  da olakšava neugodne popratne pojave  mnogih lijekova, pa i opasnih citotoksičnih lijekova koji se koriste za kemoterapiju karcinoma.

 

Doziranje i način primjene

 

Za uobičajenu dnevnu upotrebu, održavanje jakosti imuniteta:

Po 1 kapsulu uzmite 1-2 puta dnevno najmanje pola sata prije jela, kapsulu možete otvoriti i konzumirati sa tekućinom

 

Za terapijsku primjenu:

2-6 kapsula dnevno pola sata prije jela

Kod karcinoma i bolesti koje ugrožavaju život, doza od 3 grama (6 kapsula) dnevno  bi trebala biti održavana tijekom najmanje tri mjeseca. U svim slučajevima savjetujte se s liječnikom. Kod kemoterapije preporuča  se 60 min. prije tretmana uzeti dozu od 1g (2 kapsule).

Kod IMMUNOAHCC-a nisu zabilježeni negativni popratni učinci niti interakcije s ostalim lijekovima za vrijeme njegove upotrebe. Baš naprotiv, IMMUNOAHCC se smatra učinkovitim sredstvom za otklanjanje neugodnih popratnih pojava lijekova, uključujući i toksične kemoterapeutike.

IMMUNOAHCC je potpuno prirodan proizvod i veoma je siguran čak pri ekstremno visokim dozama (LD50>12,500mg/kg).

 

Nuspojave:

 

ImmunoIMMUNOAHCC nema nuspojava

 

KAPSULE S AKTIVNOM KOMPONENTOM  MICELIJA

IMMUNOAHCC kapsule sadrže biološki aktivnu hemiceluloznu komponentu, micelijski produkt iz japanskih medicinskih gljiva Shitaake i Maitake. Aktivni sastav predstavljaju polisaharidi i glikoproteini, koji pomažu jačanju imuniteta.

Bez sladila, laktoze, kvasca i bez glutena.

 

Radi više informacija molimo Vas da posjetite:

 

Klinička istraživanja:

 

www.AHCCresearch.com

http://www.cancer.org

http://immuno-research.com/eahcc.htm

http://www.ahccpublishedresearch.com/default.htm

http://ahccresearch.com/published-studies.php

http://www.ahccresearch.com/published-studies.php

http://www.ahccresearch.com/published-books.html

http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/medicine/laureates/2011/press.html

http://www.novilist.hr/Sci-Tech/Znanost/Umro-Ralph-Steinman-ovogodisnji-dobitnik-Nobelove-nagrade-za-medicinu

 

ili nazovite: Savjeti dr HEDER: 016187032, 0911616318, www.ImmunoAHCC.com, info@eurovita.ch

 

Reference:

1. Active hexose correlated compound enhances the immune function of mice in the hindlimb-unloading model of spaceflight conditions.

Aviles H, Belay T, Vance M, Sun B, Sonnenfeld G.

J Appl Physiol. 2004 Oct;97(4):1437-44

2. Improved prognosis of postoperative hepatocellular carcinoma patients when treated with functional foods: a prospective cohort study.

Matsui Y, Uhara J, Satoi S, Kaibori M, Yamada H, Kitade H, Imamura A, Takai S, Kawaguchi Y, Kwon AH, Kamiyama Y.

J Hepatol 2002 Jul;37(1):78-86

3. H-2 haplotype-dependent serum IL-12 production in tumor-bearing mice treated with various mycelial extracts.

Yagita A, Maruyama S, Wakasugi S, Sukegawa Y.

In Vivo 2002 Jan-Feb;16(1):49-54

4. [Prophylactic efficacy of a basidiomycetes preparation IMMUNOAHCC against lethal opportunistic infections in mice]

Ishibashi H, Ikeda T, Tansho S, Ono Y, Yamazaki M, Sato A, Yamaoka K, Yamaguchi H, Abe S.

Yakugaku Zasshi 2000 Aug;120(8):715-9

5. The use of mushroom glucans and proteoglycans in cancer treatment.

Kidd PM.

Altern Med Rev 2000 Feb;5(1):4-27

6. R. Chang

Functional properties of edible mushrooms

Nutr. Rev. 54, Pt.2, S91-93 (1996)

7. F. Liu et al.

Free radical scavenging activities of mushroom polysaccharide extract

Life Sci. 60, 763-771 (1997)

(References searched and cited from National Library of Medicine-PubMed at http://www.ncbi.nlm.nih.gov/PubMed/ )

 

 

ImmunoAHCC 500mg
Eurovita logo

Swiss GmbH Switzerland

Za više informacija ili savjet nazovite dr. HEDER:

Switzerland: 022.5481.191, Hrvatska: 01.6187.113, Slovenia: 059.018.043, Macedonia: 023.222.484, Srbija: 011.4140.540, BiH: 039.711.251,

Crna Gora: 020.272.270, e-mail: info@eurovita.ch